//
Over Eelke Pol

Sinds een jaar of 10 ben ik actief op het snijvlak van mens en organisatie. Mensen zijn interessant, organisaties zijn interessant en het snijvlak van beiden helemaal! Ik probeer mijn steentje bij te dragen aan het succesvol functioneren van mensen in organisaties.

Na mijn studie Bedrijfskunde ben ik gaan werken als organisatieadviseur. Eerst ruim vijf jaar bij GITP, vervolgens nu vanaf eind 2006 bij Rijnconsult www.rijnconsult.nl. Vraagstukken waar ik me graag op richt liggen op het snijvlak van mens en organisatie: strategisch hrm, leiderschap en management.

“Er is niets zo praktisch als een goede theorie” en “adviseren is accepteren van het bestaande en streven naar het betere” zijn twee motto’s die mijn adviesstijl typeren. Ik houd van een stevige, degelijke, liefst wetenschappelijke theorie als basis. Klassieke, bewezen aanpakken verkies ik boven de laatste hypes. Zie ook “Klassiekers uit het vak” waarin ik aangeef door welke boeken en theorieën ik me laat inspireren. Maar adviseren is vooral ook aansluiten bij datgene wat er is. Respect opbrengen voor wat organisaties zelf doen en gedaan hebben en vervolgens, aansluitend, proberen de organisatie op een hoger niveau te brengen.

Ik lees graag over human factor, leiderschap en management. En ik vind het leuk om zelf hierover te publiceren. In 2008 verscheen mijn boek ‘Strategisch HRM – erkennen, begrijpen en doen’, dat eind 2011 in tweede druk opnieuw uitkwam. Daarnaast schrijf ik regelmatig columns en artikelen in diverse vakbladen. Op dit moment werk ik aan een boek genaamd “TRUST, het slimme zusje van SMART”. Dit boek gaat over nieuwe, eigentijdse vormen van management en leiderschap; het verschijnt naar verwachting begin 2013.

Ik vind het leuk om met u kennis te maken en ben benieuwd naar uw ideeën, ervaringen en opvattingen over human factor, leiderschap en management!

 

Eelke Pol
06-22417448
eelke.pol@rijnconsult.nl
@EelkePol

 

 

Twitter updates

Archief

Categorieën